MEDITATIE

MEDITEREN IS TOCH GEWOON NIKS DOEN?

Door te mediteren ontstaat er ruimte. Letterlijk ruimte in tijd, omdat er veel dingen zijn waar je simpelweg geen tijd meer aan wilt verspillen. Maar nog belangrijker is de ruimte die vrijheid oplevert, ruimte die ontstaat omdat je zicht krijgt op je eigen gedrag en de invloed daarvan op je leven.

In de lessen wordt je meegenomen in de meditatie, je hoeft niks te kunnen of speciaals te doen. Mediteren is ‘gewoon’ niks doen.
Dat ‘niks’ is alleen niet zo heel gewoon omdat we gewend zijn overal iets van te vinden, of ervaringen te labelen waardoor we makkelijk verstrikt raken in verhalen. Het verhaal bijvoorbeeld dat je niet aardig bent, of niet goed genoeg, niet mooi genoeg. Het verhaal dat jou van alles overkomt waar je geen invloed op hebt en waar je het bovendien nìet mee eens bent. Dàn is het ineens niet meer ‘gewoon’ om niks te doen. Hoe zou het zijn wanneer je niet al die verhalen hoeft te geloven, en hoe zou het zijn wanneer blijkt dat je door niks te doen inzicht krijgt in jouw eigen waarde?

Stel je voor dat je jezelf (nog) beter leert kennen, en stel je voor dat je daardoor veel meer vrijheid gaat ervaren, èn dat je leven rijker en leuker wordt… Stel je voor zeg..

© Copyright 2018 Blyksem | Alle rechten gereserveerd | ontwerp Statuur